Graellada Omega-3

Ingredients: (4 persones)
300 g de patata, aigua, sal, 1 branca de farigola fresca, 1 gra d’all, 20 ml d’oli d’oliva, 60 g d’olivada, 2 fulls de pasta brick, 20 g de mantega, 30 g de parmesà, 4 g de sèsam, puré d’olivada, cruixent de parmesà, 4 lloms de salmó de 60 g, 8 seitons, 4 lloms d’emperador de 60 g, 4 supremes de llobarro de 50 g, 4 supremes d’orada de 50 g,  4 lloms de tonyina de 50 g, oli d’oliva, allada (oli, all, julivert), sal, pebre blanc mòlt, 4 g de flor de sal.

Preparació: En primer lloc, prepareu el puré d’olivada. Peleu i talleu la patata a daus, i feu-la coure en aigua salada juntament amb la farigola i la dent d’all. Una vegada sigui cuita, traieu l’aigua, la dent d’all i la farigola, escorreu, i amb una forquilla aixafeu la patata i la barregeu amb l’olivada (puré d’oliva negra) i l’oli, i ho rectifiqueu de sal. A continuació, prepareu el cruixent de parmesà. Pinteu un full de pasta brick amb la mantega desfeta, i afegiu-hi el parmesà ratllat i el sèsam. Pinteu un altre full de pasta brick amb la mantega restant i tapeu i premseu bé els dos fulls. Talleu els fulls de pasta brick en forma de triangles, i enforneu-ho sobre un full de paper sulfuritzat a 160ºC fins que els cruixents estiguin ben daurats.

En un vas de túrmix, poseu-hi l’oli, l’all i el julivert i tritureu. Pinteu els peixos d’oli, feu-los coure en un a paella o en una graella, i després retireu i salpebreu. Escalfeu el puré. Emplateu el puré, els peixos, l’allada i al final punxeu el cruixent de parmesà en el puré d’olivada. Afegiu-hi flor de sal.

Font: Gremi de peixaters de catalunya

Facebooktwitter

instagram

Comments are closed